Hej!

Hej på er!

Jag heter Linda och tänkte blogga lite om hur det är att arbeta på ett mejeri i Sverige. Eftersom jag  tycker det är väldigt spännande med allt som har med lantbruk att göra och livsmedelsproduktion överlag, tänker jag skriva något om det också. Jag har även några bikupor som jag med jämna mellanrum rövar honung ifrån och som är fantastisk god! Nedan ser ni mig i mejeriet.

IMG_3241IMG_3306

Varje dag under produktionssäsongen jobbar jag i mejeriet tillsammans med min mamma. Det som är lite speciellt med mejeriet jag arbetar på är att vi producerar Buffelmozzarella. Ja, vi är faktiskt än så länge de enda i Norden som gör just detta och vi har gjort det i två år, snart börjar det tredje året. Buffelmozzarella tillverkas av vattenbuffelns mjölk och vattenbuffel är ett djur som man kanske mest förknippar med Asien och medelhavsländer. Vi har inte startat någon import av mjölk men däremot importerade vi levande djur år 2012. Vattenbufflarna på gården är av Medelhavsras, så det är samma bufflar som italienarna använder i produktionen av Buffelmozzarella.

Här kommer en bild på min pappa som heter Pontus och några stora bufflar, samt på mejeribyggnaden och mamma Eva utanför. Min pappa och jag är båda agronomer. Husdjursagronom respektive livsmedelsagronom. Mamma har jobbat som biomedicinsk analytiker i många år vilket verkligen är en tillgång i mejeriet. Hon är petnoga med allt!

    IMG_3394  IMG_3298

Hoppas ni tycker detta låter intressant och att ni vill följa denna blogg. Jag hoppas att det kan inspirera fler till att arbeta med lantbruk på olika sätt.  /Linda

 

En reaktion på ”Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s