Att bli iakttagen

Dagarna går och snart är det höst igen. Löven faller vackert på gårdsplan och det är lite kallare varje morgon. Vi avslutar produktionen av mozzarella på fredag den 4/9. Därefter följer en vecka av ostproduktion då vi gör fredagsost på all mjölk som återstår under de dagarna. Sedan skall bufflarna vara slutsinade. De kalvar i februari igen och produktionen kan återupptas.

IMG_0390

Häromdagen mjölkade pappa alla bufflar som vanligt och tog därefter ner dem på betet. Väl nere på betet upptäcker han att en kossa saknas. Hon hade tydligen lagt sig ner i stallet och han hade missat henne. Eftersom alla grindar och dörrar var öppna så reste hon på sig och vandrade runt lite. Hon promenerade upp till mejeriet och ställde sig för att se in genom fönstret. Där inne jobbade mamma med att skrubba golvet och pyssla, helt ovetandes om att hon är fullt iakttagen av en buffelko.

Med en buffels tålamod kikar hon nyfiken in genom fönstret en lång stund till pappa kommer och upptäcker henne där med mulen tryckt mot fönstret. Han tar henne i halsbandet och leder ner henne till hennes kompisar på betet. Mamma fick höra om detta först senare. Tänk vad spännande att någon gång under sin arbetsdag vara iakttagen ganska länge av en buffel, utan att veta om det. Pyttan  May 30-14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s